ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12/12/2011

  Εμείς αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Συνειδητά δεν επιλέξαμε να τοποθετηθούμε σχετικά με την «ιστορία» που μας παρουσίασε εδώ ο μάρτυρας Παπαθανασάκης -την οποία φυσικά, του μετέφεραν-, τα γεγονότα που αφηγήθηκε και που η ΔΑΕΕΒ έκρινε ως στοιχεία ικανά για να προχωρήσει στις συλλήψεις. Επιλέξαμε συνειδητά να μην μπούμε στην διαδικασία να μιλήσουμε για τις συνομιλίες, τα τηλέφωνα, τα ραντεβού που παρουσιάζει η ΔΑΕΕΒ, να αποστασιοποιηθούμε από την έρευνα που γίνεται από τους συνηγόρους -και μόνο από αυτούς αφού μέχρι στιγμής τουλάχιστον η έδρα δεν έχει πραγματοποιήσει καμία ουσιαστική εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα-, για το αν ήταν σοβαρά, πραγματικά, αξιόλογα, ικανά για να προχωρήσουν σε συλλήψεις και φυλακίσεις.

  Επιλέξαμε συνειδητά να μην μπούμε στη διαδικασία να προσβάλλουμε το ούτως ή άλλως γενικόλογο, σαθρό και ασαφές «κατηγορώ» του συγκεκριμένου μάρτυρα. Εξάλλου όπως ο ίδιος επανειλημμένως έχει πει, καθένα απ΄ αυτά τα γεγονότα που παρουσιάζει από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα.
  Και ούτε φυσικά, έχει να μας πει κάτι σχετικά με το ζητούμενο που είναι η ουσιαστική απόδειξη «ενοχής» του καθένα από τους δικαζόμενους και το κυριότερο, έχει ομολογήσει πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ούτε για ενέργειες ούτε για την κατηγορία της «διεύθυνσης» ούτε καν για την ίδια την οργάνωση και τη λειτουργία της.
  Πιστεύουμε ότι η κατάθεση αυτή δεν άλλαξε τίποτα απ΄ ό,τι υπήρχε μέχρι σήμερα. Όλες οι κατηγορίες εξακολουθούν να βρίσκονται στον αέρα και καμιά δεν έχει συνδεθεί με πραγματικά γεγονότα  που να τις τεκμηριώνουν όπως θα έπρεπε.
  Όμως το γεγονός ότι εμείς αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα δεν σημαίνει πως θα πρέπει να λαμβάνεται ως δεδομένη η όποια τοποθέτηση του Παπαθανασάκη αναφορικά με κάποιον από εμάς τους τρεις. Το ίδιο ισχύει και για τους συνηγόρους. Δηλαδή δεν μπορεί ενώ γίνεται σαφώς προσπάθεια αμφισβήτησης της μαρτυρίας του όσον αφορά κάποιον από τους κατηγορούμενους, παράλληλα να λαμβάνεται ως δεδομένη η ίδια μαρτυρία για κάποιον από εμάς που έχουμε αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Δεν δεχόμαστε την νομιμοποίηση με οποιονδήποτε τρόπο της όποιας πληροφορίας της αντιτρομοκρατικής π.χ. για την παρουσία κάποιου από εμάς σε ένα ραντεβού, άσχετα αν εμείς δεν έχουμε αναφερθεί σε αυτό. Η σιωπή μας δεν σημαίνει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως αποδοχή των όποιων γεγονότων και αφηγήσεων.
  Το γεγονός ότι έχουμε αναλάβει την πολιτική ευθύνη δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το έργο της αντιτρομοκρατικής, τα στοιχεία και τα γεγονότα που παρουσιάζει και το κατηγορητήριο που μας προσάπτει.
  Ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν συνεπάγεται επ΄ ουδενί αποδοχή των κατηγοριών ή γεγονότων, στοιχείων και πληροφοριών των διωκτικών μηχανισμών.  Παρά το γεγονός ότι θεωρούσαμε αυτό αυτονόητο για τον καθένα, υποχρεωνόμαστε από την εξέλιξη της διαδικασίας να παρέμβουμε για να κάνουμε αυτές τις επισημάνσεις και ζητάμε να γίνει σεβαστή η θέση μας.

                                                        
                            Πόλα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *