Περί… “εγκωμιασμού εγκληματικών πράξεων”

Η κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash έγινε στα πλαίσια της Συνέλευσης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και είχε στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στα μέλη της οργάνωσης και στους συντρόφους που δικάζονται αυτό τον καιρό μέσα σε καθεστώς πολιτικά επιβεβλημένης απομόνωσης.

ΠΕΡΙ… “ΕΓΚΩΜΙΑΣΜΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ”

 Η κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash έγινε στα πλαίσια της Συνέλευσης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα  και είχε στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στα μέλη της οργάνωσης και στους συντρόφους που  δικάζονται αυτό τον καιρό μέσα σε καθεστώς πολιτικά επιβεβλημένης απομόνωσης. Προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια στην προσπάθειά μας να σπάσουμε το τείχος σιωπής γύρω από τη δίκη και τον πολιτικό λόγο των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ε.Α.

Σιωπή που στόχο έχει να εξαφανίσει από το κοινωνικό προσκήνιο την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, να αποκόψει τα κοινωνικά ερείσματα της οργάνωσης, της μορφής και του τρόπου δράσης της, καθώς και να απαξιώσει κοινωνικά την επιλογή του ένοπλου αγώνα. Γι’ αυτό επιβάλλεται να αναχαιτιστεί και το κίνημα αλληλεγγύης.

Μέσα σε λίγη ώρα το κτίριο του ραδιοσταθμού περικυκλώθηκε από ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΜΑΤ-ασφαλίτες και παρατρεχάμενους  εισαγγελείς. Τις μεσημεριανές ώρες έγινε εισβολή στο κτίριο και ακολούθησαν οι συλλήψεις των 20 συντρόφων-ισσών.

Η άμεση κινητοποίηση αυτή των εκτελεστικών και διωκτικών αρχών είναι ενδεικτική για όποιον αντιστέκεται, για όποιον προτάσσει την καθολική ανατροπή του συστήματος μέσω της κοινωνικής επανάστασης, η οποία αποτελεί μονόδρομο για τη διέξοδο από το σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου και του κράτους. Το μήνυμα της ανατροπής και της Κοινωνικής Επανάστασης δικαίως θεωρείται επικίνδυνο.

Οι συλλήψεις μας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash και η αυτεπάγγελτη δίωξη με άρθρο σε αχρηστία σχεδόν τρεις δεκαετίες, που ουσιαστικά ποινικοποιεί την πολιτική άποψη και την δημόσια έκφραση της, είναι καθαρά φρονηματική. Έρχεται ως απάντηση στην ανάπτυξη δράσεων αλληλεγγύης και με αυτή την έννοια  αποτελεί ποιοτικά μια καινοτομία στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.

Μέσα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης δομικής κρίσης, παγιώνεται πλέον ξεκάθαρα το ιδεολογικό, νομικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο της εξουσίας: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ.

Για το κεφάλαιο και το κράτος του, που έχουν υποβάλλει την κοινωνία στην ανέχεια και την εξαθλίωση, όσοι αντιστέκονται στη σύγχρονη κοινωνική και εργασιακή βαρβαρότητα, ανήκουν στο στρατόπεδο του «εσωτερικού εχθρού» και βρίσκονται απέναντι σ’ ένα τείχος αστυνομικής καταστολής και δικαστικών διώξεων.

Μπαίνουμε έτσι σε μια νέα εποχή. Σε μια εποχή που διώκεται απροκάλυπτα το φρόνημα. Η έκφραση αλληλεγγύης προς αγωνιστές που το κράτος βαφτίζει «τρομοκράτες» θεωρείται επίσης έγκλημα! Για εμάς, η ανάγκη ενημέρωσης για τον αγώνα των συντρόφων που δικάζονται για την υπόθεση του ΕΑ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και συνέχεια του αγώνα για τον οποίο βρίσκονται κατηγορούμενοι.

Γι’ αυτό και η αλληλεγγύη προς τους συλληφθέντες του Ρ\Σ Flash, δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η προώθηση του σκοπού της ίδιας της κατάληψης:

Αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα
και σε όσους δικάζονται για την ίδια υπόθεση.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΙΤΗ 24-1-2012, ΩΡΑ 7.00ΜΜ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

Συνέλευση για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα