Με αφορμή την αναβολή της δίκης για την κατάληψη του Ρ/Σ Flash

Απέναντι στον πόλεμο τους όσο σκληρός και να είναι, δεν τρομοκρατούμαστε. Οι διώξεις σε βάρος μας το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας κάνουν πιο αποφασισμένους στους στόχους μας πιο σίγουρους στις επιλογές μας.

          Με αφορμή την αναβολή της δίκης για την κατάληψη του Ρ/Σ Flash

Στις 10 Γενάρη σύντροφοι και συντρόφισσες από τον αναρχικό /αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιήσαμε κατάληψη-παρέμβαση στον Ρ/Σ  Flash. Η κατάληψη αυτή έγινε στα πλαίσια της Συνέλευσης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα  και είχε στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στα μέλη της οργάνωσης και στους συντρόφους που  δικάζονται από τις 5 Οκτωβρίου στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού μέσα σε καθεστώς πολιτικά επιβεβλημένης απομόνωσης. Προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια στην προσπάθειά μας να σπάσουμε το τείχος σιωπής γύρω από τη δίκη και τον πολιτικό λόγο των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ε.Α. Σιωπή που στόχο έχει να εξαφανίσει από το κοινωνικό προσκήνιο την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, να αποκόψει τα κοινωνικά ερείσματα της οργάνωσης, της μορφής και του τρόπου δράσης της, καθώς και να απαξιώσει κοινωνικά την επιλογή του ένοπλου αγώνα. Γι’ αυτό επιβάλλεται να αναχαιτιστεί και το κίνημα αλληλεγγύης.

Οι συλλήψεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash και η αυτεπάγγελτη δίωξη είναι καθαρά φρονηματική και ουσιαστικά ποινικοποιεί την πολιτική άποψη και την δημόσια έκφραση της. Έρχεται ως απάντηση στην ανάπτυξη δράσεων αλληλεγγύης και με αυτή την έννοια  αποτελεί ποιοτικά μια καινοτομία στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης. Είναι μια πολιτική δίωξη.  Ειδικά όταν η αλληλεγγύη έχει αποδέκτες αγωνιστές που το κράτος βαφτίζει «τρομοκράτες», τότε θεωρείται έγκλημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την δικαστική εξουσία και να συγχαρούμε προσωπικά την κυρία Ελένη Ράικου προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, που με εντολής τη μέσα σε 10 λεπτά το κτίριο του ραδιοσταθμού Flash περικυκλώθηκε από όλων των ειδών κατασταλτικών δυνάμεων και παρατρεχάμενων  εισαγγελέων. Μακάρι με τα ίδια αντανακλαστικά να είχε λειτουργήσει και στα μεγάλα σκάνδαλα της Siemens, του Βατοπεδίου, του χρηματιστηρίου, των υποκλοπών και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Επίσης θα πρέπει να εξάρουμε και την επιστημονική της κατάρτιση αφού ξεπέρασε την δυσκολία εύρεσης ικανής κατηγορίας, και ανέσυρε από το χρονοντούλαπο του νομικού οπλοστασίου ένα άρθρο που θεσπίστηκε πριν από περίπου μισό αιώνα. Κυρία Ράϊκου σας επιστρέφουμε την κατηγορία του εγκωμιασμού εγκληματικών πράξεων και μάλιστα την αναβαθμίζουμε σε συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις και διευκόλυνση κατ’ εξακολούθηση σε εγκλήματα κατά της κοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, εσείς και οι όμοιοί σας εγκωμιάζεται το ΔΝΤ, την Τρόικα, την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες κλπ. Εσείς συμμετέχετε στο θεσμό που μάλλον ειρωνικά αποκαλείται δικαιοσύνη αφού καμία σχέση δεν έχει με το δίκιο. Εσείς υπηρετείτε το κεφάλαιο και το διευκολύνεται με τους νόμους σας να εκμεταλλεύεται, να εξαθλιώνει και σε πολλές περιπτώσεις να δολοφονεί  τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους. Και ναι, έχουμε πάρει προειλημμένη απόφαση: Είστε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά, η δική μας δικαιοσύνη δυστυχώς για εσάς και μνήμη έχει και τυφλή δεν είναι .

Σήμερα που το καπιταλιστικό σύστημα αντιμετωπίζει μια δομική κρίση, όπου όχι μόνο έχει χάσει την όποια νομιμοποίηση και συναίνεση είχε της κοινωνικής πλειοψηφίας αλλά εισπράττει την οργή και την αγανάκτηση των καταπιεσμένων, σήμερα σε μια εποχή γενικευμένης φτώχειας και εξαθλίωσης όπου κυριαρχεί ο φασισμός του κεφαλαίου και του κράτους, η καταστολή αποτελεί μονόδρομο.

Η άμεση κινητοποίηση των εκτελεστικών και διωκτικών αρχών είναι ενδεικτική για όποιον αντιστέκεται, για όποιον προτάσσει την καθολική ανατροπή του συστήματος μέσω της κοινωνικής επανάστασης, η οποία αποτελεί μονόδρομο για τη διέξοδο από το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Παγιώνεται πλέον ξεκάθαρα το ιδεολογικό, νομικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο της εξουσίας: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ. Το μήνυμα της ανατροπής και της Κοινωνικής Επανάστασης δικαίως θεωρείται επικίνδυνο.

Απέναντι στον πόλεμο τους όσο σκληρός και να είναι, δεν τρομοκρατούμαστε. Οι διώξεις σε βάρος μας το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας κάνουν πιο αποφασισμένους στους στόχους μας πιο σίγουρους στις επιλογές μας. Η απάντηση μας είναι οι αγώνες και όπλο μας η αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί την δύναμη των καταπιεσμένων και συντρίβει σύνορα και τείχη που σηκώνονται από τους εξουσιαστές.

 Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαχητικά να είμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους μας που διώκονται για την υπόθεση του ΕΑ.

 

Οι συλληφθέντες από την κατάληψη του Ρ/Σ Flash