Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης για την υπόθεση της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αναφορικά με το κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης και δράσης

Ως συνέλευση για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και σε συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης γύρω από αυτή καλούμε ανοιχτά τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο καμπάνια αλληλεγγύης στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου.

Έχουμε αποφασίσει να σπάσουμε το τείχος της σιωπής γύρω από την υπόθεση του Ε.Α και να αποδείξουμε ότι οι σύντροφοι που δικάζονται δεν είναι μόνοι, ότι η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα είναι υπόθεση όλων μας και αφορά την ουσία του ίδιου του αγώνα. Καλούμε, λοιπόν, συντρόφους και συντρόφισσες από όλον τον κόσμο να συμβάλλουν με τη δράση τους και να στείλουν το δικό τους μήνυμα Αλληλεγγύης και Αγώνα.

Στόχος μας είναι η διεύρυνση των δυναμικών αντιστάσεων με επαναστατική προοπτική. Σκοπός μας, να επεκτείνουμε τον Αγώνα για την ανατροπή του υπάρχοντος καταδεικνύοντας την ιστορική του αναγκαιότητα και τη σημασία που αυτός έχει στο παρόν, δείχνοντας παράλληλα έμπρακτα την Αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που δικάζονται.

Το διεθνές τρίημερο κάλεσμα αλληλεγγύης, αντιπληροφόρησης και δράσης για την υπόθεση του Ε.Α αποτελεί κομμάτι και συνέχεια του ταξικού και κοινωνικού πολέμου για την ανατροπή και την Επανάσταση. Εκεί ακριβώς την κατατάσσουμε και έτσι εγγράφεται ιστορικά η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα στο σύνολο της. 

Χρονικό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα

Στις 10/3/10 έπειτα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικές δυνάμεις δολοφονείται ο αναρχικός σύντροφος Λάμπρος Φούντας. Είναι οι μέρες εκείνες που η Ελλάδα μπαίνει κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας, είναι οι μέρες εκείνες που ο Λάμπρος Φούντας, μέλος της οργάνωσης Ε.Α χάνει την ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας ενάντια στην πολιτική και οικονομική ελίτ που λυμαίνεται τον πλανήτη σε παγκόσμιο επίπεδο, που λεηλατεί και αφαιμάζει τον κοινωνικό πλούτο υποβιβάζοντας στο έσχατο σημείο την ανθρώπινη ζωή.

Ύστερα από ένα μήνα και μέσα σε ένα κλίμα τρομοϋστερίας τον Απρίλιο του 2010 στο πλαίσιο προληπτικών συλλήψεων για την εξάρθρωση της οργάνωσης Ε.Α συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Ταυτόχρονα συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Βαγγέλης Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Σαράντος Νικητόπουλος, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά από την αρχή της σύλληψης τους τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, δηλώνοντας ότι η δίωξή τους αφορά την πολυετή συμμετοχή τους σε ανατρεπτικά εγχειρήματα, την πολιτική τους ένταξη στον α/α χώρο και τις συντροφικές τους σχέσεις.

Για συμμετοχή στον Ε.Α κατηγορείται και ο Κώστας Κάτσενος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την περίοδο των συλλήψεων. Το σύστημα θέλοντας να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στην οργάνωση Ε.Α την οποία θεωρεί απειλή, επεκτείνει την επίθεσή του, μέσω των συλλήψεων αυτών, για να συντρίψει ένα ευρύτερο κομμάτι του ανατρεπτικού κινήματος.

Στα πλαίσια της επέκτασης αυτής της κατασταλτικής επίθεσης, 6 μήνες μετά καλούνται και ανακρίνονται δεκάδες σύντροφοι από τον α/α χώρο καθώς και φίλοι και συγγενείς των συλληφθέντων.

Η εκδικητικότητα των μηχανισμών αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορηθεί η Μαρί Μπεραχά, σύζυγος του Κώστα Γουρνά. Η δίωξη της αποτελεί μια καθαρά εκδικητική πράξη στο πρόσωπο του Κώστα Γουρνά σε μια προσπάθεια να καμφθεί η αγωνιστική στάση του.

 

Από τις 05/10/11 διεξάγεται η δίκη της υπόθεσης του Ε.Α στα ειδικά δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού σε μια κλειστή αίθουσα με παντελή απουσία δημοσιότητας. Ενώ τα ΜΜΕ έδειχναν πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν την κατασταλτική επίθεση και την κρατική προπαγάνδα, τώρα προκλητικά και με πολιτική εντολή αποσιωπούν οτιδήποτε σχετίζεται με την εκδίκαση της υπόθεσης του Ε.Α.

Το καθεστώς από την πλευρά του πραγματοποιεί μια δίκη ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους θέλοντας να φιμώσει κάθε μήνυμα Αγώνα και να διαστρεβλώσει το νόημα του. Από την άλλη πλευρά, οι σύντροφοι που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους, υπερασπίζονται τις ενέργειες και το πολιτικό σχέδιο της οργάνωσης και ενώ το σύνολο των κατηγορουμένων με τις τοποθετήσεις τους, μετατρέπουν τις συνεδριάσεις σε δριμύτατα κατηγορώ ενάντια στο πολιτικό-οικονομικό σύστημα της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης, το χαρακτήρα των νόμων του και των ειδικών καθεστώτων που επιβάλει σε όσους δυναμικά αντιστέκονται.

Να σημειωθεί ότι κανένας από τους συντρόφους δε βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. Οι Β. Σταθόπουλος, Σ. Νικητόπουλος και Χ. Κορτέσης αποφυλακίστηκαν μετά από 1 χρόνο προφυλάκισης κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ ο Κ. Κάτσενος που παρουσιάστηκε στη δίκη, παρέμεινε 6 μήνες στη φυλακή. Τα μέλη της ορηάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, Κ. Γουρνάς, Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα, αποφυλακίστηκαν εφόσον έληξε το ανώτατο όριο προφυλάκισης (18μηνο). Οι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα δεν παρουσιάζονται πλέον στη δίκη και αναζητούνται (!)

Σήμερα που γράφεται αυτό το κάλεσμα, η δίκη βρίσκεται στο στάδιο των μαρτυριών υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Έχουν ήδη καταθέσει οι μάρτυρες των Κ. Γουρνά, Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη ως μέλη της οργάνωσης. Οι σύντροφοι από την Ελλάδα και από το εξωτερικό με τις μαρτυρίες τους έχουν καταδείξει τη σημαντικότητα που έχει η οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας” πολιτικά και ιστορικά, έχουν υπερασπιστεί την ένοπλη δράση, το σύνολο και την ευρύτητα των επαναστατικών εγχειρημάτων. Τις επόμενες μέρες καλούνται να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης των Β. Σταθόπουλου, Κ. Κάτσενου, Σ. Νικητόπουλου, Χ. Κορτέση και Μ. Μπεραχά, οι οποίοι αρνούνται τη συμμετοχή τους στην οργάνωση αλλά καταδεικνύουν τη σημαντικότητα του αγώνα και την ανάγκη του να αντιστέκεσαι.

Τις ημέρες του διεθνούς καλέσματος, η δίκη υπολογίζεται ότι θα είναι αρκετά κοντά στις απολογίες των κατηγορουμένων. Γι’ αυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό, σύντροφοι από όλο τον κόσμο να στείλουν με το δικό τους τρόπο μηνύματα αλληλεγγύης και αντίστασης και να αποδείξουν ότι οι σύντροφοι που δικάζονται δεν είναι μόνοι, ότι ο Αγώνας για την ανατροπή αυτού του κόσμου είναι πάντα επίκαιρος.

Η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα μέσα από την κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα

Για να κατανοήσουμε το σύνολο της υπόθεσης της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” και τη σημαντικότητα που αυτή έχει, θα πρέπει να εξετάσουμε το συγκεκριμένο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο το κράτος θωρακίζεται πίσω από διώξεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, ειδικούς νόμους και ειδικά δικαστήρια.

Η δίκη για την υπόθεση του Ε.Α πραγματοποιείται σε μια εποχή που το καθεστώς βρίσκεται σε δομική κρίση και τα δημοκρατικά προσωπεία έχουν καταρρεύσει. Η αγριότητα με την οποία το σύγχρονο καθεστώς εγγράφεται πάνω στις ζωές μας έχει ελάχιστα να ζηλέψει από τις δικτατορίες του παρελθόντος. Η στυγνή εκμετάλλευση και ο διευρυμένος έλεγχος πάνω στις ζωές μας προτείνονται ως ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση αφήνοντας φυσικά αλώβητο το σύστημα που την δημιούργησε, την επέβαλε και την επέκτεινε σε όλες τις σφαίρες της προσωπικής και κοινωνικής ζωής.

Σήμερα, λοιπόν, το καθεστώς απαιτεί την πολιτική εξόντωση και τον πολιτικό αποκλεισμό όσων αγωνίζονται ενάντια του, όσων αντιστέκονται στα σχέδιά του, όσων εργάζονται για την ανατροπή του. Σε αυτή την εποχή, στην Ελλάδα της κρίσης και του χρέους, η υπόθεση της επαναστατικής προοπτικής και της ανατροπής του καθεστώτος καθίσταται αντικειμενικά επίκαιρη. Είναι η δυναμικότητα και η πολυμορφία των αγώνων που το σύστημα προσπαθεί να ανακόψει και να φιμώσει. Είναι η έννοια της αλληλεγγύης που έχει μπει στο στόχαστρο και δοκιμάζεται.

Λίγα λόγια για το διεθνές σκηνικό

Πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η Ελλάδα στην εποχή της κρίσης θα ήταν λάθος να την δούμε την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα σαν μια περίπτωση απομονωμένη από το διεθνές σκηνικό. Η κρίση δεν προκύπτει από το πουθενά, βρίσκεται στην καρδιά του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, στον τρόπο της διακυβέρνησης και της οικονομικής εκμετάλλευσης που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι αυτού του κόσμου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτός ο κόσμος ποτέ δεν χαρίστηκε σε όσους αντιστέκονται δυναμικά στα σχέδια του. Ότι ο αγώνας για την απελευθέρωση του ανθρώπου και της κοινωνίας ήταν πάντα ένας δρόμος δύσβατος. Ότι οι σχέσεις μεταξύ των αγωνιστών είναι πλούτος και αποτελούν σημαντικό συστατικό της ουσίας του Αγώνα και της διεξαγωγής του. Ας γνωρίζουν, λοιπόν, όσοι ανά τον κόσμο αγωνίζονται ότι δεν είναι μόνοι. Ας τους αναγκάσουμε να μάθουν ότι οι ειδικοί νόμοι, τα ειδικά δικαστήρια και τα καθεστώτα κράτησης δε μπορούν να ανακόψουν την ουσία του ίδιου του Αγώνα.

 Ενάντια στους ειδικούς νόμους, στα ειδικά δικαστήρια και στις ειδικές συνθήκες κράτησης.

Αλληλεγγύη σε όσους δικάζονται για την υπόθεση του Ε.Α.

Αλληλεγγύη σε όσους ανά τον κόσμο αγωνίζονται και διώκονται για τη ανατρεπτική τους δράση.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ – ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ”.

Συνέλευση για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα

Για επικοινωνία με τη συνέλευση: RScase@espiv.net

 

 

2 thoughts on “Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης για την υπόθεση της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *