Αθήνα: Επίθεση στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους σε αλληλεγγύη με την υπόθεση του “Επαναστατικού Αγώνα”

Ανάληψη ευθύνης – Επίθεση στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους – Διεθνές τριήμερο αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα

Στις 23 Νοέμβρη, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12 το μεσημέρι, επιλέξαμε να επιτεθούμε συμβολικά στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους.

Επιλέξαμε τον συγκεκριμένο στόχο, λόγω της συμβολής του δικαστικού μηχανισμού στην διεξαγωγή της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα. Μια δίκη που γίνεται από ειδικά δικαστήρια (έκτακτα στρατοδικεία), όπου λόγω της ψήφισης των προηγούμενων τρομονόμων, απουσιάζουν οι ένορκοι και γίνεται από συγκεκριμένη λίστα επιλεγμένων δικαστών.

Εδώ και χρόνια το κράτος αναβαθμίζει το νομικό του οπλοστάσιο με την ψήφιση των τρομονόμων και των διατάξεων που εμπίπτουν σε αυτούς. Από την ψήφιση του πρώτου τρομονόμου μέχρι το καλοκαίρι του 2012, δεκάδες διατάξεις έρχονται να ενισχύσουν αυτό το νομοθετικό έκτρωμα.

Οι τρομονόμοι επισύρουν βαρύτερες ποινές σε σχέση με προηγούμενους νόμους, εστιάζουν στις ένοπλες οργανώσεις και γίνεται απόπειρα να μεταφερθούν διατάξεις από αυτούς σε υποθέσεις που αφορούν και άλλες μορφές επαναστατικής βίας, με σκοπό την εξουδετέρωση των εστιών αντίστασης απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμπνευσμένοι από τους τρομονόμους, οι νομοθέτες εμπλουτίζουν τους νόμους τους με διατάξεις όπου πιλοτικά εφαρμόστηκαν ενάντια στις ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις, όμως πλέον εφαρμόζονται σε ομάδες και άτομα που αντιστέκονται στη λαίλαπα της νέας τάξης πραγμάτων. Πλέον αρκεί η συμμετοχή σε μια συγκρουσιακή πορεία (κουκουλονόμος), η τυχαία προσαγωγή ή η στοχοποίηση από τις διωκτικές αρχές ώστε το φασιστικό καθεστώς να δημοσιοποιήσει στοιχεία και φωτογραφίες.

Επιπλέον, η διεξαγωγή της δίκης στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, είναι μια ακόμα προσπάθεια απομόνωσης των κατηγορουμένων από το κίνημα αλληλεγγύης.

Επίσης, η ενέργεια αυτή έχει ως στόχο να σπάσει το τείχος σιωπής γύρω από την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα που τα ΜΜΕ έχουν επιβάλλει με την αποσιώπηση της δίκης.

Η ενέργειά μας εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς τριημέρου αλληλεγγύης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

πηγή

η ανάληψη στα αγγλικά

One thought on “Αθήνα: Επίθεση στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους σε αλληλεγγύη με την υπόθεση του “Επαναστατικού Αγώνα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *