Ζυρίχη, Ελβετία: ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε τράπεζα της HSBC σε αλληλεγγύη με την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα

Σήμερα (5/12) επιτεθήκαμε στην τράπεζα HSBC στην οδό Bederstrasse στη Ζυρίχη με μπογιές και πέτρες, καθώς η HSBC κερδίζει άμεσα από την κρίση κεφαλαίου. Η επίθεση αυτή αποτελεί συμβολή στις ημέρες διεθνούς αλληλεγγύης σε όσους διώκονται για την ένοπλη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» στην Ελλάδα και ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του «Επαναστατικού Αγώνα».

Οι λόγοι που διαλέξαμε την HSBC είναι οι εξής: Η οξυμένη κατάσταση στην Ελλάδα οδηγεί σε συνέπειες αναμενόμενες μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Η τάξη των εργατών/-τριών, που επί δεκαετίες δούλευε για να επιζήσει, και να παράξει την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου, ώστε η Ελλάδα να αποτελεί εισαγωγέα για ευρωπαϊκά προϊόντα (κυρίως γερμανικά), δέχεται ισχυρή επίθεση. Άσχετα από το επίπεδο και τον τομέα εξοικονομούνται δισεκατομμύρια ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις δανεισμού που έχει επιβάλλει η Τρόικα (Ε.Ε, ΔΝΤ, Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα). Αυτό συνεπάγεται εξοικονόμηση στους τομείς της παιδείας, της υγείας, των συντάξεων κ.ο.κ., διασφαλίζοντας παράλληλα την ικανότητα της Ελλάδας για εισαγωγές (πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι οι δαπάνες για την αγορά οπλικών συστημάτων από την Γερμανία έχουν μειωθεί ελάχιστα).

Παράλληλα η κυρίαρχη τάξη φροντίζει αυτόν τον καιρό να εξάγει το δικό της κεφάλαιο εκτός της χώρας. Ένα επίκαιρο παράδειγμα: Η μεταφορά της έδρας της Coca Cola Hellenic από την Ελλάδα στην Ελβετία τον Οκτώβριο του 2012 (όπου η Coca Cola Hellenic αποτελούσε τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας). Αυτή η μεταφορά κεφαλαίων δεν αποτελεί καινοτομία. Η λίστα «Λαγκάρντ» από την HSBC δείχνει ξεκάθαρα πως μέχρι το 2007 μεταφέρθηκαν εκκατομύρια ευρώ από την ασταθή οικονομικά Ελλάδα στην Ελβετία. Ανάμεσα στα ονόματα βρίσκονται άτομα που έχουν ένα κοινό. Δεν τους επηρεάζουν καθόλου τα μέτρα που προαναφέρθηκαν. Πολιτικοί, χρυσοχόοι, εφοπλιστές και κορυφαίοι ιατροί δεν πρέπει να κατάλαβαν πολλά από τις περικοπές. Όμως εν όψει της προβλεπόμενης κρίσης επέλεξαν την ασφάλεια. Η HSBC κερδίζει από αυτά τα συγκεκριμένα κεφάλαια.

Δεν μας ενδιαφέρει αν η μεταφορά αυτών των κεφαλαίων γίνεται νόμιμα ή παράνομα. Διαπιστώνουμε ότι οι κυρίαρχοι εξασφαλίζουν και προστατεύουν τους εαυτούς τους, ενώ οι από τα κάτω υποφέρουν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι με εκείνους που, μέσω της επίθεσης που δέχονται, διαμορφώνουν μια αντικαπιταλιστική, ταξική θέση και δράση. Ξεκάθαρα θέλουμε να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.  Ο Ε.Α αποτελεί μια ένοπλη, αναρχική οργάνωση που μέσω της άμεσης δράσης επιτέθηκε σε εθνικά και διεθνή συμφέροντα και δομές του κράτους, του κεφαλαίου και της καταστολής. Το 2010 υπήρξαν συλλήψεις, και οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση. Από τα 4 άτομα μέλη του Ε.Α, ο Λάμπρος Φούντας δολοφονήθηκε σε μια προπαρασκευαστική ενέργεια της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών. Δύο σύντροφοι επέλεξαν την φυγοδικία όταν αποφυλακίστηκαν υπό όρους.

Αλληλεγγύη στον Ε.Α!

Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται στην πολιτική δίκη ενάντια στον Ε.Α!

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!

πηγή

Η ιταλική μετάφραση της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση σε τράπεζα της HSBC, από τον έγκλειστο στις ελβετικές φυλακές αναρχικό σύντροφο Μάρκο Καμένις (Marco Camenisch), μια μικρή συμβολή στο τριήμερο κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

3 thoughts on “Ζυρίχη, Ελβετία: ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε τράπεζα της HSBC σε αλληλεγγύη με την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα

  1. Η ιταλική μετάφραση της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση σε τράπεζα της HSBC, από τον έγκλειστο στις ελβετικές φυλακές αναρχικό σύντροφο Μάρκο Καμένις (Marco Camenisch), μια μικρή συμβολή στο τριήμερο κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *