Διεθνής Κόκκινη Βοήθεια: προβολή βίντεο – ενημέρωση σε αλληλεγγύη με την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, Βρυξέλλες (10/12) – Βέρνη (14/12)

Στο πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, τη Δευτέρα 10/12, η Διεθνής Κόκκινη Βοήθεια [Secours Rouge International] πραγματοποίησε προβολή βίντεο – ενημέρωση για την υπόθεση, στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα προβλήθηκε βίντεο-συνέντευξη με μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, το οποίο δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας, στα πλαίσια διεξαγωγής της δίκης, τον Απρίλιο του 2012 στην Αθήνα, καθώς και συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση και την εξέλιξη της δίκης.

Σήμερα, Παρασκευή 14/12, θα επαναληφθεί η προβολή βίντεο – ενημέρωση, αυτή τη φορά, στην πόλη της Βέρνης, Ελβετία.

Ακολουθεί η μετάφραση της αφίσας που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες:

Συνέντευξη με τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2003, τη στιγμή που το ελληνικό κράτος ισχυριζόταν ότι είχε τελειώσει με τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα μετά την εξάρθρωση των οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και «ΕΛΑ», μια νέα οργάνωση με το όνομα «Επαναστατικός Αγώνας» επιτίθεται με εκρηκτικά στα δικαστήρια Αθηνών. Επί σειρά ετών, ο «Επαναστατικός Αγώνας» θα πραγματοποιήσει ενέργειες ενάντια σε πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας στην Ελλάδα, με κορυφαίες δράσεις την επίθεση με ρουκέτα ενάντια στην Πρεσβεία των ΗΠΑ και την καταστροφή του Χρηματιστηρίου Αθηνών με παγιδευμένο όχημα.

Στις 10 Μαρτίου 2010, ο αναρχικός αγωνιστής Λάμπρος Φούντας, μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», δολοφονείται από την αστυνομία κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας. Σύντομα, ακολουθούν συλλήψεις αναρχικών αγωνιστών. Τρεις από αυτούς αναλαμβάνουν την ευθύνη της συμμετοχής τους στον «Επαναστατικό Αγώνα». Οι ιδιαίτερες συνθήκες (αποδιοργάνωση των δικαστηρίων, απεργίες των δικηγόρων…) δεν επιτρέπουν στις ελληνικές αρχές να διεξάγουν τη δίκη των συλληφθέντων μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει η νομοθεσία. Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα αποφυλακίζονται υπό όρους (απαγόρευση εξόδου από την Αθήνα κ.ά.) και παρευρίσκονται ελεύθεροι στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

 
Στις 28 Απριλίου 2012, αντιπροσωπεία αλληλεγγύης της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας, συναντά, στο μεσοδιάστημα ανάμεσα σε δύο συνεδριάσεις του δικαστηρίου, τους κατηγορούμενους του «Επαναστατικού Αγώνα». Με την ευκαιρία αυτή, δημιουργείται ένα 50λεπτο βίντεο – συνέντευξη, κατά τη διάρκεια του οποίου η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης μιλούν για την ιστορία της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και την κατάσταση και τις προοπτικές του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα.

 
Στις 15 Ιουνίου 2012, δύο από τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα εξαφανίζονται δίχως να αφήσουν το παραμικρό ίχνος. Στην Ελλάδα, το κράτος συνεχίζει τη δίκη και η «Συνέλευση για την Υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα» συνεχίζει τις δράσεις αλληλεγγύης.

Προβολή:

10 Δεκέμβρη 2012, ώρα 20:00,

στο Cine-club du Phare, 41 rue Tenbosch, 1050 Βρυξέλλες

————————–

Σημείωση: το βίντεο θα είναι σύντομα διαθέσιμο και στο διαδίκτυο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *